Läs vad våra tidigare elever har att säga om oss.

Jag har studerat till och är klar Diplomerad Relationsterapeut hos Humanistiskt Lärcentrum. Väl genomtänkt upplägg! Man får guidning från början till slut och handledare upplevs nästan finnas i ”samma rum”. Vad jag menar med att upplägget är väl genomtänkt är att; du får börja med att inventera dig själv, då detta är människovårdande yrken så är det av stor vikt att du först måste ha ”rotat i din egen trädgård innan du kan gå in i någon annans och hjälpa dem rota”. Det finns stort utrymme för egna reflektioner, blandat ömse med teori och praktik. För mig har denna utbildning ringat in de viktigaste saker att ta upp: din relation till dig själv och din relation till din omgivning, hur vi påverkas och hur vi påverkar - och i den ordningen också. Man känner sig väl omhändertagen av sin handledare och du får snabb och konstruktiv feedback på dina inlämningsuppgifter. Litteraturen är noga utvald och även den slukar stora delar av området som du behöver ha till dig. Det som är bra är att det läggs tyngd på egna ”case” i verkligheten. För det är ju så; att du kan läsa dig till massor men om det inte prövas i praktiken faller tyngden i din nyfunna kunskap. Jag tycker att Humanistiskt Lärcentrum gör en fantastisk balans mellan just teori och den ”kliniska praktiken”. Utbildningen känns gedigen och grundlig och det var min första tanke/undran/oro och fråga då jag anmälde mig; är den det fast att det är på distans?- men blev snabbt lugn då jag upptäckte hur det sedan var. Jag har lärt mig massor mer av det jag redan trodde jag visste om både mig själv och andra – fått testats och prövats igen med stort och väldigt gott stöd av handledare. Jag vill varmt rekommendera Humanistiskt Lärcentrum som studieval.
Anna Söderström
SpecialstödCoach/ samtalsterapeut/ Relationsterapeut
Tack så mycket för en jättebra och givande utbildning. Det känns som man fått en hel del andra synsätt och en större förståelse inom arbetet som integrationsvägledare. Jag har även gått en hel del kurser genom mitt arbete med ungefär samma upplägg och innehåll, däremot så skrapade vi bara mer på ytan under dessa kurser, det här blir mer djupgående och man får en annan mycket bredare kunskap, vilket man definitivt kan ta med sig i yrkeslivet. Jag känner att jag kan rekommendera denna utbildning vidare till dem som är intresserad av att börja arbeta inom detta yrke, eller som redan har integrationsvägledare som yrkesroll. Åter igen - tack för en bra utbildning och ett bra upplägg!
Fredrik Magnusson
Integrationspedagog
Jag har läst drog och alkoholterapeut utbildningen och en helt ny arbetsmarknad har öppnat sig för mig, och jag har precis fått mitt drömjobb! Utbildningen har varit intressant och givande genom hela upplägget och min handledare har varit snabb på att svara och bra på att hjälpa mig vid problem. Jag är otroligt nöjd och så glad att jag valde denna utbildning! Att jag dels kunnat dela upp kostnaden, dels kunnat läsa allt på distans, har möjliggjort hela utbildningen för mig, som samtidigt jobbat heltid och även praktiserat som terapeut. När jag efter avklarad utbildning även fick en underbar blomsterbukett som grattis med bud, stod saken helt klar för mig – Humanistiskt Lärcentrum är något i särklass. Från en lärare till en annan: stort A i betyg!.
Sofie Pålsson
Undersköterska
Processinriktad, inspirerande, kompetenshöjande utbildning med kunnig och engagerad handledning. Rekommenderas varmt!
Marie Svedberg
Samordnare och Diplomerad Relationsterapeut
Till min handledare: Jag är så jätteglad!! Din reflektion på mitt arbetet är ju toppen..... jag bara jublar. Det känns så bra och det har det gjort hela tiden. Om du var i närheten skulle du få en stor kram. Upplägget och inriktningen är huvudet på spiken exakt vad jag var ute efter och ville jobba med och lära mig mer om. Formen för kursen var också perfekt eftersom jag jobbar heltid. Jag kände mig trygg i att ha dig som stöd, svaren kom snabbt så jag fick veta om jag var på rätt väg eller om något behövde tittas närmare på. Jag riktigt längtade till nästa uppgift. Jag vill tacka dig av hela mitt hjärta, detta var det roligaste och mest spännande jag gjort på länge. Jag är så tacksam, villkorslös positiv aktning!!
Eva Rosander
Administratör, Qi-terapeut(ljusakupunktur) och nu samtalsterapeut.
Utbildningen till diplomerad samtalsterapeut hos Humanistiskt Lärcentrum, har varit den bästa investering i både tid, pengar och energi som jag någonsin gjort. Handledningen har inneburit snabb respons, snabb hjälp och mycket pedagogiskt peppande. Litteraturen har känts relevant och användbar, och metodiken jag lärt mig känns uppdaterad och konkret. Tillgängligheten hos min handledare har varit toppen, kontakten vänlig, personlig och professionell. Att jag dels kunnat dela upp kostnaden, dels kunnat läsa allt på distans, har möjliggjort hela utbildningen för mig, som samtidigt jobbat heltid och även praktiserat som terapeut. När jag efter avklarad utbildning även fick en underbar blomsterbukett som grattis med bud, stod saken helt klar för mig – Humanistiskt Lärcentrum är något i särklass. Från en lärare till en annan: stort A i betyg!.
Anna-Malin Lundström​
Gymnasielärare och nu även Samtalsterapeut​
Materialet har varit bra och en del böcker har varit kluriga men annars mycket bra. Uppgifterna har varit givande och lättförstående. Mycket intressant och givande. Lärt mig enormt mycket och fått otroligt bra feedback från handledaren och snabb respons vid uppgiftsinlämnandet. Enbart positivt.
Marie Nilsson
Undersköterska
Jag har hela tiden på vägen i min utbildning (alkohol- och drogterapeut) känt mig omhändertagen och det har aldrig varit problem att komma i kontakt med handledaren, på både mejl och telefon. Feed-backen man får är både upplyftande och gör att man utvecklas framåt hela tiden. Handledarna är verkligen till för den studerande och man känner aldrig att man besvärar, tvärtom så känner man sig enormt välkommen vid varje kontakt. Jag har inte ångrat en sekund att jag valt humanistiskt lärcentrum för min utbildning och har redan funderat på att gå fler av deras utbildningar.
Sanela Rovcanin
Apoteksrådgivare
Utbildningen har varit väldigt givande både för min personliga utveckling och i mitt yrke. Den har bidragit till ökad livskompetens och jag har kunskap, förståelse och redskap att möta och hjälpa andra att hantera sig själva och sina liv. Jag kan verkligen rekommendera utbildningen.
Hanna Marklund
Expertkommentator och f.d landslagsspelare
Jag har hela tiden på vägen i min utbildning (alkohol- och drogterapeut) känt mig omhändertagen och det har aldrig varit problem att komma i kontakt med handledaren, på både mejl och telefon. Feed-backen man får är både upplyftande och gör att man utvecklas framåt hela tiden. Handledarna är verkligen till för den studerande och man känner aldrig att man besvärar, tvärtom så känner man sig enormt välkommen vid varje kontakt. Jag har inte ångrat en sekund att jag valt humanistiskt lärcentrum för min utbildning och har redan funderat på att gå fler av deras utbildningar.
Katarina Larsson
Kriminalvården
Jag har verkligen tyckt att denna utbildning är det bästa jag gjort, jag har lärt mig extremt mycket om både samtalsterapi men också mycket om mig själv. Väldigt bra upplägg och bra respons från dig efter varje uppgift. Jag har även fått ett drömjobb efter denna utbildning, nu kommer jag att arbeta på Sophiahemmet i Stockholm på en ätstörningsklinik som behandlare/samtalsterapeut, så det känns fantastiskt. Tack för allt!
Sophie Mervald
Behandlare/Samtalsterapeut på Sophiahemmet