Distansutbildning - studera med oss på distans

Vill du studera utan att vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distansutbildning ett bra alternativ! På Humanistiskt Lärcentrum hittar du en rad olika yrkesutbildningar som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Barnskötare, fritidsledare, HR-administratör, KBT-terapeut, lärarassistent, projektledare och många fler utbildningar – hos oss hittar du kursen som hjälper dig att ta nästa steg i arbetslivet.

Välkommen att titta igenom vårt breda utbud av distansutbildningar som alltid leds av utbildade och erfarna kursledare.

Utbildning distans – några fördelar

  • Studera när du vill. En distansutbildning ger dig chansen att läsa på dina egna villkor. Du kan välja när du studerar vilket ger större möjligheter att arbeta parallellt. 
  • Studera var du vill. Distansutbildningar sker digitalt, vilket gör att du inte är bunden till ett klassrum utan kan plugga där du känner dig bekväm och kan fokusera. 
  • Välj ditt eget studietempo. Du kan läsa snabbare om du vill eller ta mer tid när det behövs. Många har dessutom lättare att koncentrera sig när de får vara utan distraktioner. 
  • Större utbud. Att studera på distans öppnar dörren för utbildningar som du annars skulle behöva flytta för att kunna gå.

Distansutbildning utan intagningskrav

Eftersom vi anser att erfarenhet i ett speciellt yrkesområde är lika värdefullt som utbildning så har vi inga intagningskrav. Du behöver ingen tidigare kompetens eller utbildning för att söka en av våra distansutbildningar.

En fråga vi ofta får är om det går att jobba heltid samtidigt som man studerar på distans hos oss. Svaret är ja, de flesta som läser hos oss har ett arbete. Att vi inte har några tidsgränser gör att det går utmärkt att kombinera arbete med distansutbildning.

Efter utbildningen kan vi inte lova att du får jobb, men dina möjligheter att lyckas på arbetsmarknaden eller starta eget blir större.

Distansutbildning – frågor och svar


Vilken studietakt har Humanistiskt Lärcentrums utbildningar?


Hos oss väljer du din egen studietakt. Du kan alltså studera när du är som mest mottaglig för nya kunskaper och har tid och ork.

Vilket stöd får jag under utbildningen?


Studier på distans bygger som bekant till stor del på självstudier, men det betyder inte att du är ensam. Du kan alltid få hjälp av din handledare och kan alltid mejla eller ringa så hjälper vi dig vidare i studierna när funderingar och frågor uppstår.

Kan jag kombinera studier på distans med jobb?


Ja, det går bra! Du väljer din egen studietakt och när du ska studera.Därför går våra utbildningar mycket väl att kombinera med arbete.

Studera på distans – så går det till


Börja med att anmäla dig till den utbildning du vill studera på vår webbplats. Du får inom kort återkoppling via mejl. Där får du din första uppgift, litteraturlista, övrig information samt kontaktuppgifter till handledaren.

Nu kan du påbörja dina studier. Ta den tid du behöver, vi har inga specifika inlämningstider. När du genomfört en uppgift skickar du den till handledaren enligt instruktioner. Handledaren återkommer sedan med feedback om ditt arbete och du får veta om du är godkänd eller inte. Du får dessutom instruktioner om hur du ska gå vidare.

Så här ser upplägget för utbildningen ut


Vårt studieupplägg bygger på tvåveckorsperioder där man läser i medeltakt. Det betyder att kursen är klar på tio månader om man gör en uppgift på två veckor. Om du tar en månad på dig för en uppgift kommer det helt enkelt ta lite längre tid att få diplomet. Men det går förstås att göra uppgifterna ännu snabbare och bli färdigutbildad snabbare.

Sammantaget handlar det om 20 uppgifter, inklusive en fördjupningsuppgift och en inspelad session. Varje gång du har slutfört en uppgift får du tillbaka den med feedback och nästa uppgift.

Distansutbildning – vidare information


Vi är auktoriserade via Utbildningsföretagen som har godkänt oss för samtliga av deras högt ställda kvalitetskriterier. Detta ger alla våra utbildningar en säker kvalitetsstämpel – du kan lita på att våra utbildningar ger resultat.

Våra utbildningar utförs på distans till hundra procent, utan fysiska träffar. Litteraturen ingår ej i priset för utbildningen men du får en lista med de böcker som behöver införskaffas.

Våra handledare ser alltid till elevernas bästa och fungerar alltid som ett stöd i era frågor och funderingar. Hos oss styr du över dina studier så att det passar just dig och ditt liv!

50 procents studietakt


Studier på en av våra distansutbildningar läses i en takt på 50 procent och inte på heltid oavsett hur många timmar du lägger ner på en dag. Studietiden räknas från den dag ni köpt eller ansökt till er utbildning. Efter avslutad kurs får du ett diplom för avslutad utbildning med godkänt resultat. Viktigt är att hela utbildningen måste vara betald innan diplomet skickas ut.

Notera också att våra utbildningar inte ger några högskolepoäng. Utbildningarna är inte heller CSN-berättigande.

Våra distansutbildningar delas inte in i olika kurser eller ämnen, alla uppgifter går istället jämsides med kurslitteraturen.